De pianiste

Rianne musiceert zelf erg graag, alleen of met anderen. Musiceren heeft voor haar een hoge spirituele waarde.

Zij werkt aan een veelzijdig klassiek repertoire. Een greep daaruit: vele compostities van Johann Sebastian Bach, Frederic Chopin, Franz Liszt, Maurice Ravel, Franz Schubert, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Robert Schumann en Johannes Brahms. Ook moderne muziek vindt Rianne boeiend, zoals de sonate Christus und die Fischer van Einojuhani Rautavaara, de Rain Tree Sketch II van Toru Takemitsu, de etude Arc-en-Ciel van György Ligeti en The invisible drummer van André Previn .

Rianne is haar leven lang met muziek bezig en begon op het orgel. Ze studeerde bij organist/klavecinist Leen de Broekert uit Middelburg. Ook zingt ze al haar hele leven. Als volwassene heeft ze – na een aantal jaren waarin ze o.a. kerkorganiste was in Amersfoort - de overstap gemaakt naar de piano. Via de Schumann-akademie heeft zij haar Bachelor-diploma Hoofdvak Piano gehaald.

Als artieste in hart en nieren probeert Rianne – naast haar drukke werkzaamheden als pianodocente - tijd te vinden voor incidentele solorecitals en treedt ze op als begeleider van solisten en koren.

Haar horizon is breed. Zo zat ze achter de vleugel tijdens de IJsselproms in 2008. Ze verzorgde in 2010 het openingsconcert voor het Klein Podium Spannenburg te Raalte. Ook werkte ze als stand-in pianiste mee aan de VPRO-film Dagen van Gras (2011). In 2012 gaf ze met Esther de Vos (zang) een concert met daarin de ingrijpende liederencyclus "The cliff's edge" van Margareth Garwood. Tijdens optredens van het Kamerkoor Convocaal voerden ze samen de liederencyclus "Fem Digte af Otto Benzon" opus 69 van Edvard Grieg uit. In 2013 gaf Rianne met Arjan Eek, klarinettist, een concert "Verstilde Klanken" met werken van o.a. Arvo Pärt.